Despre proba de Orientare

În cadrul concursului "Trofeul Munţilor", un membru al echipei va participa la proba de orientare. Orientarea se va face pe viză.

In cazul orientarii „Pe Viza” in momentul in care ajungem la Punctul de plecare in orientare adica P.C. Start ( Post Control Start) vom primi o fisa de concurs

Deci cu foaia de concurs in mana si busola vom proceda in urmatorul fel.

Citim gradele care le vom regla pe busola pe cadranul gradat mobil.

Ne invartim cu busola in mana pana ce acul magnetic al busolei, partea care indica nordul acului se suprapune cu sageata de orientare. Se gaseste pe cadranul gradat mobil.

Indicatorul de directie indica directia in care urmeaza sa ne deplasam, ne luam ca si viza un reper in teren, un copac inclinat ori un bolovan s-au un colt de padure, gard etc. care se gaseste in directia indicata, asezam busola in buzunar s-au chiar o tinem in mana si ne indreptam spre viza luata numarand pasii daca nu am ajuns la urmatorul post control dar am ajuns la reperul luat, aici ridicam busola suprapunem din nou nord-ul acului magnetic cu nordul cadranului gradat mobil, luam un nou reper si continuam traseul.

Ajunsi la postul de control nr 1.(P.C. 1.) stampilam / insemnam etc la pozitia insemnului de control, citim gradele care ne vor duce de la P.C. 1. spre P.C. 2. le reglam pe cadranul gradat mobil suprapunem cele doua nord-uri luam reper din teren si ne deplasam spre directia indicata.

Acesti pasi ii urman la ajungerea la fiecare post pana ajungem la SOSIRE.

Sponsori Principali

Kaufland           Cegeka

Sponsori Secundari

Cofetaria Alice    Green Global Future    Fast&Easy Production    Clinica implat par      KennoMedia Grafica Online

Parteneri


Parteneri Media