Despre proba de Raid Montan

Proba de Raid Montan este o proba de cunoastere a mediului inconjurator sau sportiva in functie de categoria la care doriti sa participati.

Generalitati


Traseul de raid montan va fi calculat astfel incat sa poata fi parcurs in maxim 8 ore de catre categoriile JUNIORI, OPEN, VETERANI, FEMININ si ELITE. Pentru categoria FAMILY traseul va avea un grad de dificultate mai mic si va trebui sa poata fi parcurs in maxim 5 ore. Echipajul va avea obligatoriu 3 membrii. Abandonul unuia dintre membrii duce automat la abandonul intregului echipaj. 5000 puncte in sistemul punctare secundar si 500 puncte in sistemul de punctare principal(exceptie facand doar categoria Elite care va primi 550 puncte).

Categorii de concurs


a. Categoria FAMILY - participă echipe formate din 3 persoane, minim un adult şi obligatoriu minim un copil cu vârsta de maxim 13 ani împliniţi;

b. Categoria JUNIORI - participa echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex, cu varsta cuprinsa intre 14 – 18 ani (impliniti);

c. Categoria ELITE - participa echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex;

d. Categoria OPEN - participa echipe formate din 3 persoane, indiferent de varsta si sex.

e. Categoria FEMININ - participa echipe formate din 3 persoane, indiferent de varsta, obligatoriu feminin.

f. Categoria VETERANI - participa echipe formate din 3 persoane cu varste peste 45 de ani, indiferent de sex.

Tehnica


Echipamentul idividual obligatoriu este compus din: incaltaminte de munte cu talpa profilata si aderenta, lanterna, fluier si imbracaminte de ploaie.

Echipamentul de echipa obligatoriu este compus din: rucsac de tura, bidon de apa, busola, sursa de foc, trusa de prim ajutor (recomandabil sa contina minim 3 obiecte cum ar fi: fasa sterila, comprese sterile, plasturi cu rivanol, fasa elastica, dezinfectant, folie supravietuire).

Intre posturile cu arbitru (PA) se vor da timpi intermediari.

Pe traseu vor fi montate posturi fara arbitru (PFA). Suma tuturor PFA de pe traseu nu poate fi mai mare de 1.000 puncte.

Posturile fara arbitru pot fi prevazute cu sistem suplimentar de identificare, respectiv stampila sau perforator.

Sponsori Principali

Kaufland           Cegeka

Sponsori Secundari

Cofetaria Alice    Green Global Future    Fast&Easy Production    Clinica implat par      KennoMedia Grafica Online

Parteneri


Parteneri Media